Hazte Oir
Identificades trenta persones que donaven suport a les acusades per protestar davant l’autobús d’Hazte Oír

Les acusades per manifestar-se davant l’autobús contra la llei de violència de gènere s’han mantingut en el seu dret a no declarar i les seues advocades senyalen la incongruència de la denúncia de l’associació ultraconservadora. El dia de la citació, una trentena de persones concentrades per a mostrar el seu suport van ser identificades per la Policia Nacional.

Apoyo a las acusadas por manifestarse contra el bus de Hazte Oír
Les primeres persones en suport de les acusades per manifestarse contra el segon bus de Hazte Oír. El Salto País Valencià
18 jul 2019 11:50

L’11 de juliol a les 10h es va convocar una concentració à la Ciutat de la Justícia per tal de donar suport als activistes citats a declarar per haver-se manifestat contra l’autobús noliejat per l’associació ultraconservadora Hazte Oír. La convocatòria la van dur a terme l’Assemblea Feminista, l’organització Alerta Solidària i la plataforma València sense Mordassa. És el dia en què han estat citades davant el jutge les tres persones que protestaren contra l’autobús quan el va aturar la policia i que van ser acusades per Hazte Oír per “danys, coaccions i delictes d’odi”.

Segons l’advocada de la defensa Maria Josep Matés, la instrucció de la denúncia interposada per l’associació Hazte Oír està en un moment molt inicial: “Es fa referència a la intercepció per part de la Policia Local i a Joan Ribó, però és una denúncia genèrica i no sabem si hi ha més procediments”. Pensa que no prosperarà el procés, ja que, segons afirma, “estan encausades per participar en una protesta legítima”, i afegeix que “la intencionalitat de l'entitat interposant la denúncia és purament política i, per tant, no pensem que tinga base per a prosperar”.

Fran, multat en 2017 durant la protesta cap al primer bus d’Hazte Oír que va circular contra la comunitat LGTBI+ i els seus drets, i en aquesta ocasió denunciat i detingut per defensar la Llei contra la violència de gènere, insisteix: “És molt trist i molt indignant que estiguem ací només per protestar contra l’odi. És il·lògic acusar-nos a nosaltres d’un delicte d’odi”.

Hazte Oir
Acusadas de incitación al odio por protestar ante el bus de Hazte Oír en Valencia

Tres personas han recibido citaciones de la policía por protestar ante el bus de Hazte Oír contra la ley de violencia de género. La organización de extrema derecha les acusa de daños, coacciones e incitación al odio. 

En aquest sentit, la seua advocada, Mercé Teodoro, diu: “El que s’està denunciant no és un fet delictiu, és una protesta legítima", i afegeix: “Els motius dels denunciants i del mateix autobús són fer propaganda d'una determinada ideologia i ara victimitzar-se per també fer-se propaganda”. Per tant, estimen que no és una denúncia legítima i no creuen que els fets siguen constitutius de cap delicte. L’advocada considera que “aquestes organitzacions volen fer-se passar per víctimes, quan el que són, és victimaris”, i assenyala que no es pot comparar la lluita feminista i la lluita contra la violència masclista amb el nazisme: “Això és una falta de respecte, no només a les dones, a les víctimes, sinó a tota la humanitat. Els nostres clients no han fet més que reivindicar la llibertat, els drets i la igualtat per a totes les persones independentment del seu sexe, de la seua adscripció a un gènere i de la seua opció sexual”.

Segons les advocades, la identificació de les denunciades s’ha fet a partir de fotografies o vídeos en xarxes socials, ja que expliquen que la protesta no va ser multitudinària i haguera passat desapercebuda si no fóra perquè “els denunciants busquen una projecció pública del seu discurs”.

Per la seua banda, la Policia Nacional va identificar a una trentena de persones que havien acudit per donar suport a les acusades. Només arribar i treure la pancarta van identificar a les 14 persones que estaven allí. “Ja arribaran més” va ser la resposta que un dels agents de l’ordre va donar a les manifestants quan aquestes els recordaven que la prohibició per reunió espontània és a partir de vint persones. Malgrat això, els agents van esperar fins quasi el final de la concentració per continuar amb les identificacions, fins arribar a unes 30 persones.

Informar de un error
Es necesario tener cuenta y acceder a ella para poder hacer envíos. Regístrate. Entra en tu cuenta.

Relacionadas

AGANTRO
Agantro Cartografando as violencias no corpo, na mente e no mapa
As violencias de xénero teñen múltiples impactos nas vidas das mulleres e crianzas que a enfrontan. Para evitar a cronificación da violencia cómpre colocar as súas voces no centro do deseño e execución das políticas públicas.
Machismo
Caterina Canyelles “El estereotipo de víctima contrasta y excluye la mayoría de experiencias”
Entrevistamos a Caterina Canyelles, autora de 'Machismo y cultura jurídica'. Nos cuenta que las ideas machistas se encuentran arraigadas en nuestra cultura y que las personas que trabajan en el ámbito jurídico no se encuentran fuera de este universo
Violencia machista
25N Mujeres migrantes y violencias machistas: denunciar con el temor a ser deportadas
La ley de extranjería supone un bloqueo para su acceso a la protección como víctimas de violencias machistas y la nueva directiva que se prepara en Europa no mejora la situación.
Salud
El precio justo La nueva ley del medicamento o estrategias para bajar el precio de los genéricos (que es caro)
En España pagamos de media un 10% más por los medicamentos genéricos que consumimos que en el resto de la UE. Al mismo tiempo, nuestro gasto farmacéutico ha aumentado un 33% en la última década.
Israel
España El Gobierno español vuelve a romper su compromiso de no comprar armas a Israel
El Ejecutivo de Pedro Sánchez adquiere armamento israelí por valor de 6,6 millones de euros a pesar de haberse comprometido a un “embargo total”.
Gobierno de coalición
Carrera armamentística Izquierda Unida denuncia incumplimiento del PSOE y habla de “crisis de Gobierno”
El aumento del gasto en defensa y la compra de armas a Israel, a pesar del compromiso de no hacerlo, ha enfadado a tres pesos pesados de la coalición.
El Salvador
El Salvador El caso Ábrego García destapa el turbio pacto de la Trump con Bukele
El joven salvadoreño no ha sido condenado ni en Estados Unidos ni en su país de origen, pero es uno de los cientos de personas con la vida pendiente de un hilo por las políticas de Trump y Bukele.
Estados Unidos
Extrema derecha Los beneficios de Tesla caen un 71% y Musk anuncia que reducirá su colaboración con Trump
Las protestas contra Elon Musk funcionan y hacen caer los beneficios y el valor en bolsa de la compañía. El anuncio del millonario hace que las acciones de Tesla crezcan cerca de un 5% en apenas unas horas.
Siria
Siria Fragmentos de un retorno
Regresar no siempre es fácil. En estas misivas, los sirios Naoura A., residente en Francia, y Basem Al Bacha, residente en Alemania intercambian opiniones con motivo de la vuelta de Naoura a la ciudad donde se conocieron: Damasco.

Últimas

Más noticias
Gasto militar
Rearme Pedro Sánchez anuncia un aumento del gasto militar de más de 10.000 millones de euros
El presidente del Gobierno ha anunciado la intención de cumplir este año con el objetivo de invertir el 2% del PIB en Defensa, para lo que se van a gastar 10.471 millones de euros.
Sáhara Occidental
Sáhara Occidental Crece la indignación por el apoyo de Sánchez a los planes expansionistas de Marruecos en el Sáhara
Los socios del Gobierno y el Frente Polisario acusan al Ejecutivo de Sánchez de dar la espalda al derecho internacional y usar el Sáhara como “moneda de cambio” para mejorar las relaciones con Rabat.

Recomendadas

Historia
Historia Miguel Martínez: “En Villalar, la izquierda arrancó los comuneros al franquismo”
Miguel Martínez, profesor de historia y literatura españolas en la Universidad de Chicago, analiza desde una óptica progresista la Edad Moderna, el momento histórico fetiche de las derechas españolistas.
Sáhara
Culturas El idioma de Cervantes sigue resonando en las arenas del Sáhara
El español se ha convertido en una forma de resistencia de la identidad cultural saharaui frente al borrado del ocupante, pese a muchas dificultades.
Culturas
Culturas En la industria editorial el libro ya es lo de menos… pero leemos más y mejor que nunca
Expertos, editores y libreros analizan cómo el libro-evento y los denostados como “libros-basura” sostienen un sector en el que, por otra parte, los números dicen que leemos más y con más variedad que nunca.
Religión
Iglesia Católica El viaje de Jorge Bergoglio, el papa que intentó reformar la Iglesia y no lo consiguió
De ser acusado de cómplice con la dictadura argentina, Jorge Bergoglio, ya ungido como papa Francisco, se convirtió en una de las principales voces de denuncia de la ultraderecha, del neoliberalismo y las violaciones de los derechos humanos.