Universidad
La protesta estudiantil força la negociació entre la UV i els professors en vaga

Quasi un centenar d'estudiants es concentraren durant tot el dia d'ahir en el rectorat de la Universitat de València per la "situació insostenible" derivada de la vaga del professorat associat. La protesta ha aconseguit forçar la creació d'una comissió de negociació

Estudiants ocupen rectorat UV Vaga associats
Estudiants de diversos graus s'han concentrat enfront del rectorat de la UV Manel Domingo
27 feb 2018 17:20

La espontània protesta dels estudiants ha donat resultats. Després d'haver posat setge al rectorat durant deu hores, s'ha aconseguit que el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, atengués a representants dels estudiants i del professorat associat. La mediació entre les parts ha concluit en la creació d'un escenari de negociació directa entre el rectorat i els associats, una exigència que els treballadors venien realitzant durant tot el mes de vaga sense que fóra escoltada.

La proposta de Morcillo ha sigut la creació d'una comissió negociadora amb el professorat on es busque solució als problemes de precarietat sobre els quals la UV té la capacitat legal d'actuar, majorment els relatius a les retribucions i promocions. A canvi, s'ha proposat als treballadors suspendre la vaga mentres la comissió treballa en l'acord, una possibilitat que serà traslladada a l'assemblea del col·lectiu. Tot i els acords de hui, l'assemblea ha comunicat que vora cinquanta estudiants han decidit passar la nit al rectorat per a continuar la pressió i en solidaritat amb els vaguistes

Els alumnes prengueren el rectorat

Quasi un centenar d'estudiants de diferents graus es concentraren durant tot el dia d'ahir front al despatx del rector de la Universitat de València. Tres d'ells aconseguir accedir a l'interior del despatx exigint la presència d'Esteban Morcillo, el rector. L'objectiu era que donara explicacions sobre la falta de solucions a la vaga de professors associats, ja que fa un mes que moltes assignatures no s'impartixen. El rector informà finalment que acudiria a les 7 de la vesprada, però els universitaris plantejaren acampar fins que apareguera.

Els estudiants han insistit en el seu suport a la vaga d'associats, però també asseguren que la situació és insostenible

Els estudiants van insistir en el seu suport a la vaga d'associats per les condicions de precarietat laboral que patixen, però també expressaren que la situació és insostenible. "Mentres que els professors en vaga s'han reunit amb nosaltres per a trobar solucions per a la recuperació de les classes, la Universitat no ens ha informat de res", denuncien estudiants de periodisme que estan rebent menys de la meitat de les matèries del curs.

Estudiants ocupen rectorat UV Vaga associats 2
El gerent de la UV, Joan Oltra, els ha bloquejat el pas assegurant no saber on estava el rector Manel Domingo

En un comunicat per este sector dels manifestants s'insistix en que la Universitat no està proporcionant el servei públic pel qual han pagat les taxes acadèmiques. També s'insta a l'equip de la UV a establir una negociació directa amb els professors, cosa que també reivindica el comité de vaga i que pareix que per fi ha decidit promoure la Universitat. Abans de la decissió, el gerent de la Universitat, Joan Oltra, traslladava als protestants que s'està treballant en la resolució del conflicte a través de la mesa de negociació amb els sindicats.

"Nosaltres no volem estar en la mesa, que té el seu funcionament i els seus ritmes, però si volem que la universitat ens tinga en compte en la negociació" va declarar Vicent Montroig, representant del comité de vaga. També indicà que, fins al moment, les dues reunions que han pogut mantindre amb l'equip directiu de la Universitat s'han limitat a tractar l'aplicació dels serveis mínims. Tant professors com estudiants denuncien que després d'un mes de vaga i més de 3 anys de protestes per la situació dels associats, no s'haja aconseguit cap millora laboral.

Informar de un error
Es necesario tener cuenta y acceder a ella para poder hacer envíos. Regístrate. Entra en tu cuenta.

Relacionadas

Gobierno de coalición
Política institucional Pedro Sánchez no dimite: “He decidido seguir”
El presidente del Gobierno vuelve a sorprender y anuncia que no se va. Sánchez se encarama como cabeza visible de un movimiento cívico contra la intoxicación política.
Gobierno de coalición
Encuesta del CIS El amago de Sánchez refuerza al PSOE a costa del espacio a su izquierda
La encuesta del Centro de Investigaciones Sociológicas refuerza al PSOE, que recupera la primera posición en intención de voto.
Análisis
Análisis Sánchez gana su “moción de confianza popular”
La audacia de la jugada que termina hoy con la permanencia de Sánchez en La Moncloa tiene aristas, pero le vuelve a colocar como vértice de un movimiento de regeneración que hace años pasaba por impugnar al propio PSOE.
Represión
Represión Cuatro Mossos d'Esquadra condenados por agresión, detención ilegal y falsear el atestado
La Audiencia de Barcelona dictamina que los agentes se inventaron un atestado falso en el que afirmaban que la víctima les había atacado para justificar su agresión.
Inflación
IPC La inflación interanual de abril se situó en el 3,3% y la subyacente baja hasta el 2,9%
El incremento de una décima se debe, principalmente, a la subida de los precios del gas en comparación a la caída del año pasado y al aumento de los precios de la alimentación.
Argentina
La Argentina de Milei Milei vuelve al Congreso entre protestas con una nueva ley para privatizar las empresas públicas
Con una reducida y negociada Ley de Bases, el Gobierno de Milei pretende obtener poderes especiales para privatizar empresas públicas y llevar a cabo la reforma laboral ultraliberal que la justicia argentina tumbó en enero.

Últimas

El Salto n.74
Revista 74 Cuando los algoritmos te explotan: no te pierdas el número de primavera de la revista de El Salto
De cómo los algoritmos y la IA gestionan el trabajo de cientos de millones de personas con ritmos y condiciones del siglo XIX, y de mucho más, hablamos en nuestro número de primavera. Ya disponible para socias y en los puntos de venta habituales.
Eventos
Evento Un Salto al periodismo del futuro: súmate a nuestro primer evento para estudiantes y jóvenes profesionales
El viernes 10 de mayo, El Salto organiza una jornada de periodismo joven para profundizar en temas clave, nuevos lenguajes y formatos, desde un enfoque eminentemente práctico.
Desempleo juvenil
Desempleo juvenil Extremadura lidera el desempleo juvenil en España
La tasa de desempleo juvenil ha aumentado trece puntos hasta alcanzar un 44,91% de paro. Más de 20.000 jóvenes han migrado en los últimos años.
Palestina
Bloqueo israelí Activistas toman el embarcadero de El Retiro en favor de la Flotilla a Gaza, bloqueada por Israel
“La Flotilla, rompiendo el bloqueo”, han coreado activistas que han desplegado pancartas y banderas palestinas en el embarcadero del Retiro en un homenaje a la Flotilla de la Libertad.
Más noticias
Tribuna
Escuela pública madrileña Del tupper war a #MenosLectivas: razones para la huelga de la educación pública madrileña en tres actos
Más de una década después de los inicios de las movilizaciones de la Marea Verde, el proyecto neoliberal se ha profundizado, pero las respuestas también se están articulando.
Palestina
Palestina Misión incumplida: sobre la cobertura de El Salto de la Flotilla rumbo a Gaza
Queremos dar una pequeña explicación a nuestra comunidad y, especialmente, a las personas que con su suscripción permiten que un medio como el nuestro, que es una rara avis en el contexto político y social en el que vivimos, salga adelante.
País Valenciano
Diada valenciana El País Valencià asume “la voz de todo un pueblo” por el 25 de abril
El 27 de abril, las calles de Valencia fueron testigo de la manifestación valenciana en conmemoración del 25 de abril, una fecha con un alto significado histórico para el País Valencià.
Galicia
Política autonómica Redes clientelares, falta de autogobierno y consensos neoliberales: las claves del Gobierno gallego sin Feijóo
Políticas y analistas desgranan la hoja de ruta de la primera legislatura gallega de la era post-Feijóo: reforzamiento de los hilos de poder locales, falta de vocación autonómica, complejo de inferioridad y una marcada agenda neoliberal.