Feminismos
Les feministes protesten al Rectorat de la Universitat de València

Denuncien estar patint una campanya desmesurada de multes injustes que tenen com a objectiu acoquinar-les i castigar-les per les seues protestes antipatriarcals. Concretament, les activistes valencianes han rebut 12 multes administratives que sumen més de 6.000 euros.

Les feministes protesten al Rectorat de la Universitat de València.
Les feministes lligen el comunicat de protesta per les multes administratives del 8M. València. Beatriz Badenas
26 jun 2018 16:51

El moviment feminista ha tornat a realitzar a València una acció reivindicativa després de les concentracions espontànies pel cas de la manada el divendres passat. En esta ocasió, les activistes han pres la decisió d’ocupar les escales del Rectorat de la Universitat de València per mostrar el seu rebuig a l’onada de multes que han arribat des de la Delegació del Govern per les accions del 8 de març. Les activistes han expressat la voluntat de romandre allí fins a ser rebudes per la rectora, Mavi Mestre, que a l’hora de la convocatòria assistia a la presa de possessió del nou delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio.

Concretament, a les activistes valencianes les han arribat de moment 12 multes administratives que sumen més de 6.000 euros

Va ser el delegat anterior, Juan Carlos Moragues, qui va signar les multes que han rebut les activistes per la seua participació en les mobilitzacions del 8M. Concretament, a les activistes valencianes les han arribat de moment 12 multes administratives que sumen més de 6.000 euros. Estes multes foren cursades pels agents durant la matinada del 8M. Prompte al matí, al voltant d'un centenar d’activistes realitzava un cercavila informatiu pel barri de Benimaclet quan varen ser retingudes per la policia, que va aplicar la coneguda com tècnica Kettling.


Després de ser retingudes en un carrer i identificades, el piquet va anar cap al Rectorat de la Universitat de València, on van ser rebudes encara una altra vegada per la policia, que va tancar les portes i les va espentar per les escales de l'entrada. Uns deu minuts més tard, la rectora es feia la foto junt amb el moviment, mostrant el seu suport.


La setmana passada, l’assemblea feminista de València va realitzar un vídeo per alertar de la campanya repressiva que estan patint i de l’acumulació de multes. “Se’ns acusa de prendre els carrers, perdre la por i desobeir, emparant-se sota l’antidemocràtica i patriarcal Llei Mordassa”, expliquen elles en el citat vídeo que han fet per informar de la situació.

"Volem una resposta contundent quan puga, podem esperar una estona, però les accions contra nosaltres han sigut contundents i és per eixa raó que demanem una resposta contundent".

Durant l’acció dins del rectorat, han sigut rebudes pel gerent de la universitat, a qui li han demanat contactar a la rectora perquè sàpiga que l’estaven esperant. “Volem parlar amb la rectora i que es posicione públicament per coses que han passat a la universitat”. El gerent pregunta si l’exigència és immediata, a la qual cosa ha contestat una activista “Volem una resposta contundent quan puga, podem esperar una estona, però les accions contra nosaltres han sigut contundents i és per eixa raó que demanem una resposta contundent”. Uns vint minuts més tard, la rectora es personava al hall del rectorat per respondre les seues preguntes.

Feministes de València parlant en la rectora Mavi Mestre.
La rectora Mavi Mestre apareix per a respondre a les preguntes del moviment feminista. Beatriz Badenas
Mavi Mestre ha començat per recordar el 8 de març, dient que va ser un dia molt important que va transcórrer sense cap problema. “Va ser un abans i un després, des de la concentració del matí fins a la manifestació de la vesprada. Va ser un dia molt especial”, declara. També ha apuntat que ha comentat tot al nou delegat del govern, no només les multes al rectorat sinó totes les del moviment d’aquell dia. Concretament, les feministes li han demanat que declare públicament les seues afirmacions per tal de donar suport al moviment i a les protestes per les multes. La rectora ha agafat el manifest que li entregaven i que ha sigut llegit a la porta del rectorat i n'informarà el delegat del govern.“I espere que el pròxim 8 de març siga igual o millor”, deia Mavi Mestre per acomiadar-se.

"No estem ací per a somriure; volem un posicionament públic i nosaltres seguirem als carrers, de l'altres costat, per una qüestió obvia i per posicionament polític", explicava una activista

Les feministes han precisat que això serà abans, començant per les multes d’enguany i l’acció policial durant la jornada. “No estem ací per a somriure; volem un posicionament públic i nosaltres seguirem als carrers, de l’altre costat, per una qüestió obvia i per posicionament polític”, explicava una activista. “I farem la valoració d’este posicionament públic”. A la pregunta de la rectora sobre “l’altre costat”, l’activista ha concretat que “mentre estàvem rebent espentes a les escales del rectorat, que no va passar res perquè ens vàrem ajudar les unes a les altres, vosté estava dins en la porta tancada. Això és altre costat”


Així mateix, ha contestat que no estava al corrent de l'actuació de la policia dins de la universitat, lloc al qual no tenen accés ni permís d'actuació sense consentiment del rectorat. “Jo no vaig autoritzar res” diu Mavi. Les activistes li han demanat que, com a figura principal del rectorat, exigisca la no vulneració dels nostres drets a la vaga i els piquets informatius, així com han explicat que aquell dia només volien fer una assemblea allí dins perquè la policia no els permetia fer-ho fora.

Informar de un error
Es necesario tener cuenta y acceder a ella para poder hacer envíos. Regístrate. Entra na túa conta.

Relacionadas

Entrevista La Poderío
La Poderío Celia de Molina: “Todo lo que se considera universal no tiene nada que ver con nosotras”
Celia de Molina, nacida en Linares y con el corazón en Málaga, es guionista y directora con mucho poderío. Su cine busca transformar el mundo, como demuestra su corto 'Cuarentena', nominado a los Goya. En su último proyecto, 'No soy universal', desafía el concepto de “universal” desde una visión feminista y personal.
Feminismos
Feminismo “Gatazka eta abusua ez dira gauza bera”, feminismoko eztabaidei heltzeko
Laura Macayaren liburua ekarri du euskarara Katakrakek. Amaia Astobizak itzuli du, feminismoaren baitako eztabaidak ireki eta beste begirada batzuetatik ekiteko helburuarekin.
#19547
29/6/2018 11:03

A ver si lo he entendido. Delegación de Gobierno pone multas por protestas no autorizadas (cuando basta con que preavises con dos o tres días para que DG te autorice) y estás personas se manifiestas como protesta en la puerta de la UV, porque la rectora estaba en la Delegación de Gobierno. Y ¿Por qué no protestan en Delegación de Gobierno?

2
0
Palestina
Genocidio Israel sigue atacando hospitales, la ONU habla del peor momento en los 18 meses de asedio
No hay tregua en Gaza, donde Israel ha recrudecido las matanzas y sigue sin permitir el acceso de alimentos y productos de primera necesidad. La ONU denuncia asimismo el asesinato de más de 70 civiles en Líbano.
Grecia
Grecia Frontex pone de nuevo la mirada en Grecia
En enero de 2025 el Tribunal Europeo de Derechos Humanos acusó a las autoridades griegas de llevar a cabo devoluciones forzadas de manera sistemática.
Crisis climática
Balance climático El Mediterráneo se consolida como zona especialmente vulnerable al cambio climático
Las víctimas de la dana suponen dos tercios de las muertes por fenómenos extremos en Europa en 2024, según un informe conjunto de Copernicus y la Organización Meteorológica Mundial que hace un balance climático del continente el pasado año.
Opinión
Opinión La coherencia de las políticas de Trump
No se pueden entender los aranceles de Trump sin su lucha por el control de los recursos minerales, sin Groenlandia, Ucrania o la República Democrática de Congo.

Últimas

Barcelona
Barcelona Activistas de los derechos humanos piden la retención de un barco dispuesto para armar a Israel
La naviera Maersk está transportando estos días componentes para los cazas F-35. El Estatuto de Roma sobre genocidio contempla acciones legales contra las empresas que favorecen las masacres.
Partidos políticos
CIS de abril La ultraderecha recorta votos al PP arrastrada por el efecto Trump
El barómetro de abril vuelve a situar al PSOE como fuerza más votada. La izquierda española sigue su contienda por todo lo bajo.
El Salto n.78
El Salto 78 Nueva revista, viejas injusticias: hablemos de Violencia Institucional
En el último número de la revista de El Salto dedicamos la portada y nuestro “Panorama” a una de las violencias que sufren las mujeres solo por el hecho de serlo, la que aún a día de hoy emana de un sistema irracional y patriarcal.
Comunidad de Madrid
Educación El Gobierno de Ayuso deberá pagar 1.000 euros a una profesora por el exceso de horas lectivas
Según CCOO, hasta 6.500 profesoras y profesoras se podrán acoger a esta sentencia que supone una penalización a la Comunidad de Madrid por el exceso de horas extras que realiza el profesorado.

Recomendadas

Comunidad de Madrid
Memoria histórica Contra la basura y el olvido: tras la pista de los cuerpos y de la memoria de los brigadistas internacionales
El Salto acompaña a un contingente internacional de políticos, políticas y activistas en una ruta en memoria de los brigadistas internacionales que acudieron a luchar a España contra el fascismo, en un ejercicio inspirador para el presente.
Poesía
Culturas Joan Brossa, el mago que jugó con la poesía para reinventar el poder de la palabra
Casi inabarcable, la producción creativa de Joan Brossa se expandió a lo largo —durante medio siglo XX— y a lo ancho —de sonetos a piezas teatrales, pasando por carteles o poemas objeto— para tender puentes entre el arte, la política y el humor.
República del Sudán
Sudán Cara a. Un Sudán en guerra
Se cumplen dos años de una guerra que ya deja más de 13 millones de personas desplazadas y más de ocho millones de sudaneses al borde de la inanición.
Galicia
Galicia La TVG se gasta 839.772 euros en un programa de Miguel Lago y deja de emitir nuevas entregas tras hundirse en audiencia
El programa ‘O novo rei da comedia’ apenas llegó a los 36.000 espectadores de media en su estreno y cayó en picado en su hasta ahora última emisión al 3,4% de cuota de pantalla en una cadena que tuvo de cuota media en marzo un 8,1%.